همۀ ما این سکانس را بارها لمس کردهایم؛ از صبح که سوار تاکسی و اتوبوس میشویم، تا زمانی که در کلاس منتظر آمدنِ استادیم، ظهر که وارد سلفِ دانشگاه میشویم و عصر و شبی که احیاناٌ به یک دورهمی دوستانه یا خانوادگی ختم میشود، در هر روز دهها نفر را میبینیم که مشغول بحث دربارۀ مسائل گوناگوناند. بحثهای داغ اقتصادی با آقای راننده، تحلیل تعویضهای غلط سرمربی فلان تیم خارجی با همکلاسی یا بحثهای سیاسی و اجتماعی در جمع دوستان و فامیل، به قدری در تار و پود زندگیمان جا افتاده که گاهی فراموش میکنیم برخی از این ایدهها و مباحثات تا چه اندازه میتوانند «مهم و حیاتی» باشند. اما پرسش اینجاست که چند درصد از همان ایدهها و بحثهای بعضاً حیاتیِ ما و آدمهای اطرافمان به «نتیجه» ختم میشود؟ غایتِ ساعتها بحثهای دنبالهدار یا تفکرِ شخصی بر روی مسائل گوناگون چیست؟
همگی بارها حکایتِ افتادن سیب بر سر نیوتون و کشف جاذبه را شنیدهایم؛ تجسم کنید دنیای امروز چگونه بود اگر نیوتون به جای «ثبت تجربهاش» از این واقعۀ خارقالعاده و «نوشتن مقالات علمی»، به بیان این رویداد در سلفِ سرویسِ دانشگاه کمبریج اکتفا میکرد! یا چه میشد اگر فردوسی به جای «ثبت و نگارش» شاهنامه و زنده نگاه داشتن زبان و فرهنگ ملیِ ایران، بیتهایش را دستمایۀ خوشایندتر کردنِ یک دورهمی شبانه میکرد! مرز میان «کشف جاذبه و انتشار شاهنامه» با «محو شدنِ هر دو در بطنِ تاریخ» به اندازۀ یک تار مو باریک است!
آموختنِ نوشتن، مصاحبه و گفتگوی هدفمند، مدیریت یا طراحی و هرگونه انعکاس خلاقیت، همان مرز باریکی است که بین مسألۀ «بودن و نبودن» در جادۀ زندگی و تاریخ کشیده است!
اینجا و در این دوره «قدرت زبان و قلم» را آموخته میشود تا:
کسی چه میداند؟! شاید افزون بر نویسنده و طراح و مدیر موفق، روزی از ثمرات همین کلاسها، فردوسی و نیوتنهای بعدی دستِ دنیای ما آدمها را بگیرند!
> مزایای دوره
فضای کاملاً علمی و تخصصی با تمرکز بر نیازهای حرفهایِ دانشجویان به عنوان مخاطب اصلی دوره.
آموزش زیر نظر مدرسان برجسته کشوری و داوران جشنوارههای ملی نشریات.
شرکت در دوره به صورت رایگان برای دانشجویان دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی.
شرکت در دوره به صورت نیمبها برای دانشجویان سایر دانشگاهها.
> جزئیات دوره
ثبتنام فقط به صورت آنلاین خواهد بود.
این دوره طی سه سرفصل «مدیریت مطبوعاتی» ، «مصاحبه و نویسندگی مطبوعاتی» و «عکاسی و طراحی مطبوعاتی» برگزار میشود.
شرکت کنندگان به اختیار خود میتوانند در یک یا چند سرفصل شرکت کنند.
شرکت کنندگان باید در کلیۀ جلسات آنلاین هر سرفصل ثبتنام شده در طول زمستان 1399 حضور بهم رسانند. با توجه به بستر آنلاین جلسات آموزشی در نرمافزار گوگل میت یا ادوبی کانکت، هر شرکت کننده باید با «نام و نام خانوادگی کامل» وارد کلاس شود تا حضور وی ثبت گردد.
با توجه به برگزاری امتحانات پایانترم دانشگاهها، برگزاری کارگاهها از نیمۀ دیماه تا انتهای بهمن متوقف میشود.
ایران، اصفهان، خیابان جی شرقی، بلوار ارغوانیه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) -- برگزاری جلسات به صورت آنلاین خواهد بود.
دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان) به عنوان یکی از واحدهای دانشگاهی پیشتاز و صاحب افتخار کشور در زمینۀ فعالیتهای دانشجوییِ فرهنگی و رسانهای، پس از برگزاری دو دورۀ موفق آموزشهای جامع رسانهای در سالهای اخیر، برگزاری سومین رویداد از سلسله دورههای فرهنگ و رسانه را در دستور کار قرار داده است. در سومین دورۀ جامع آموزشی فرهنگ و رسانه، نهادهای دانشجویی زیر با همکاری «خانۀ نشریات دانشجویی استان اصفهان» مجری برگزاری این رویداد میباشند:
حوزۀ بسیج دانشجویی شهید چمران (ره)
انجمن علمی دانشجویی حقوق
انجمن علمی دانشجویی مترجمی زبان انگلیسی
این دوره مختص علاقهمندان به حوزۀ رسانه است؛ اما علاقه و فعالیت در مطبوعات صرفاً برای اشتغال در حرفۀ خبرنگاری و فعالیت رسانهای نیست! خواه دانشجوی علوم ارتباطات باشید یا دانشجوی حقوق، تربیت بدنی، عمران، معماری، پزشکی، پرستاری، کشاورزی و یا هر رشتۀ تحصیلی دیگری، توانمند شدن در حوزۀ رسانه به معنای تقویتِ گفتار و نوشتار شما خواهد بود که معادل توانمندی در هر شغلِ دیگری است.
دانشجویان در قالب این دوره آموزش میبینند تا با نگاه خلاق و نقاد، ایدههای خود را نظاممند کرده و به آنها در قالب یک نشریه یا مقاله و یادداشت و ... ساختار موجهی ببخشند. همچنین با توانمندی در کارگاههای دیگری همچون «مصاحبه و گزارش مطبوعاتی» و «فنون استدلال و راهبردهای اقناع مخاطب» توانایی کلامی بهتری پیدا خواهند کرد.
از طرفی فعالیت در حوزۀ رسانه، در کنار رشتۀ تحصیلی تخصصی دانشجویان، به آنها فرصت اشتغال در موقعیتهای بیشتر و بهتر را در آینده خواهد داد. طبیعی است دانشجویی که افزون بر مطالعات درسی در رشتۀ خود مسلط به مبانی ارتباطات نیز باشد، در برابر دانشجویی که به مطالعات درسی اکتفا کرده، فرصت بهتری برای تصدی در مناصب مدیریتی یا میان-رشتهای را خواهد داشت.
همچنین در بسیاری از دانشگاههای معتبر جهان، انجام فعالیتهای فرهنگی و دارا بودن رزومه در این حیطه، یک امتیاز مثبت برای اخذ پذیرش دانشجویی و دریافت بورسیههای تحصیلی است.
بله. به دلخواه میتوانید در هر چهار سرفصل شرکت کنید. اما با توجه به تخصصی بودن وظایف عوامل اجرایی مختلف نشریه، توصیه نمیشود در بیش از دو سرفصل ثبتنام کنید. کار رسانهای یک فعالیت گروهی است؛ یک نشریه مکتوب یا رسانۀ مجازی هنگامی میتواند موفق ظاهر شود که هر یک از عواملِ آن، در حیطۀ کار خود متخصص باشند و در کنار هم فعالیت کنند... نه اینکه یکنفر هم طراح باشد، هم مدیر و هم نویسنده!
هدف اصلی این دوره، آموزش فعالان حوزۀ رسانه و تربیت استعدادهای جوان برای شکوفایی نشریات دانشگاهی است. لذا برای برگزار کنندگان میزان فراگیری شرکتکنندگان و توانمندسازی آنها دارای اهمیت است. در نتیجه پس از پایان هر سرفصل، پروژه یا آزمونی عملی برای هر یک از شرکت کنندگان در نظر گرفته میشود و آثار برترِ این دوره نیز در سال 1400 توسط مطبوعات دانشگاهی منتشر خواهد شد.
در صورت حضور کامل شرکت کننده در جلسات و کسب نمرات مطلوب در پروژه یا آزمون پایانی، گواهی شرکت در کارگاهها به شرکت کنندگان تعلق خواهد گرفت. هزینۀ گواهی الکترونیکی با اعتبار دانشگاهی برای هر کارگاه «10000 ریال» و هزینۀ صدور گواهی چاپی برای هر کارگاه «50000 ریال» خواهد بود. همچنین با توجه به در جریان بودن مذاکرات برای صدور گواهی با اعتبار بینالمللی برای تعدادی از کارگاههای سرفصل عکاسی و طراحی، هزینۀ گواهیهای مذکور متعاقباً اطلاعرسانی خواهد شد.