آدمک، ششمین کارگاه تابستانی تربیت مربی موسیقی کودک با نگرش اُرف-شولوِرک را شهریورماه امسال برگزار خواهد کرد.
این کارگاه، که از ۲ تا ۶ شهریور در تهران (خانه هنر خرد) در جریان خواهد بود، شامل ۲۰ ساعت آموزشی (عملی و نظری) است و مدیریت اجرایی آن را شهرزاد بهشتیان، مستانه حکیمی و نسترن کیمیاوی برعهده دارند.
دربارهی کارگاه
شروع دوره: پنجشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۶
پایان دوره: دوشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۶
بازهی ثبتنام: ۵ تا ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
هزینهی ثبتنام: ۷۵۰ هزار تومان
(اعضای انجمن اُرف-شولوِرک ایران میتوانند از ۱۰ درصد تخفیف ويژهی اعضا استفاده کنند.)
اعضا میتوانند با نوشتن کد ملی ۱۰ رقمی خود به فارسی در بخش «کد تخفیف را وارد فرمایید»، از این ۱۰ درصد استفاده نمایند.
مکان برگزاری: خانهی هنر خِرَد
نشانی: تهران، ولنجک، بلوار دانشجو، بالاتر از میدان یاسمن، موسسهی منظومهی خِرَد
در پایان دوره، گواهی شرکت در این کارگاه به شرکتکنندگان ارائه خواهد شد.
کلاسها در دو گروه صبح (۹ تا ۱۴) و بعدازظهر (۱۳ تا ۱۸) تشکیل میشوند و علاقهمندان میتوانند یکی از دو گروه صبح یا بعدازظهر را انتخاب کنند.
راههای تماس برای اطلاعات بیشتر:
۰۲۱۷۷۶۴۸۵۷۶
۰۹۲۱۳۹۰۲۰۳۰
پاسخگویی؛ شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۶
info@adamakmusic.com
تهران، ولنجک، بلوار دانشجو، بالاتر از میدان یاسمن، موسسهی منظومهی خِرَد
گروه آدمک (آموزش و دانش مــوسیقی کـودک) از سال ۱۳۹۰ خورشیدی، با همراهی گروهی از دانشآموختگان دانشکدهی کارل اُرف دانشگاه موتسارتِئوم (سالزبورگ – اتریش)، با هدف گسترش آگاهی و بسترسازی مناسب برای افزایش مهارتهای مربیان موسیقی کودک، فعالیت خویش را آغاز نمود.
این گروه تلاش کرده است با دیدی باز و ذهنی پذیرا، شیوههای نوین آموزش موسیقی را بررسی کند و فضایی مناسب را جهت تبادل اطلاعات و اندیشهها، میان مربیان موسیقی در سراسر کشور فراهم آورد. تهیه، تولید و تکثیر آثار صوتی-تصویری موسیقایی حوزهی کودک و نوجوان، گردآوری کتاب و مقالههای مرتبط با موسیقی کودک، ارائهی خدمات مشاورهای، انجام فعالیتهای مطالعاتی و کارگاهی در زمینهی موسیقی کودک، برگزاری اجراهای صحنهای و همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی در شهرهای مختلف ایران از مهمترین فعالیتهای آدمک به شمار میرود.
«آدمک» پس از ثبت رسمی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۳۹۳ به عنوان مؤسسهی هنری «پندار پویای آدمک» موفق شد تا با کسب شرایط و تایید صلاحیت لازم توسط همایشگاه جهانی اُرف-شولوِرک در سال ۱۳۹۴ به عنوان نمایندهی رسمی این همایشگاه در ایران معرفی شود.
انجمن اُرف-شولورک ایران میکوشد تا با ارتقای دانش عمومی دربارهی نگرش اُرف-شولورک و همراه ساختن آن با فرهنگ بومی، آشنایی با این نگرش را در سطح کشور گسترش دهد و با جمعآوری، تهیه و تألیف منابع مطالعاتی، ارائهی مشاورهی تخصصی در زمینهی اُرف-شولوِرک و برگزاری کارگاهها، سمینارها و نشستهای تخصصی در شهرهای مختلف بستری مناسب برای پرورش مهارتهای هنری و آموزشی، و فرصتی مناسب برای هماندیشی و گفتوگو پیرامون مسائل مختلف آموزشی و هنری برای مربیان اُرف-شولوِرک فراهم آورد.
انجمن اُرف-شولوِرک ایران از پاییز سال ۱۳۹۵ به صورت رسمی اقدام به پذیرش اعضا کرده است. علاقهمندان میتوانند برای عضویت در این انجمن به وبسایت آدمک مراجعه نمایند.
تماس با برگزار کننده۱. رعایت اصول اخلاقی از سوی شرکتکنندگان الزامی است.
۲. فیلمبرداری، عکاسی و ضبط صدا در طول کلاسها و سمینارها ممنوع است.
۳. پوشیدن لباس و کفش راحت و مناسب توصیه میشود.
۴. رفت و آمد، خوراک و اقامت شرکتکنندگان بر عهدهی خودشان است.
۵. حضور ۱۵ دقیقه قبل از شروع هر کلاس توصیه میشود.
۶. حضور همراه در طول کارگاه ممنوع است.
۷. با توجه به برگزاری کلاس «ریکوردر و بیشتر در نگرش اُرف-شولوِرک»، شرکتکنندگان باید فلوت ریکوردر سوپرانو به همراه داشته باشند.
۸. در صورتی که شرایط فیزیکی خاصی دارید، حتماً پیش از ثبتنام گروه را در جریان بگذارید.
۹. به شرکتکنندگانی که بیش از ۴ ساعت آموزشی غیبت داشته باشند، «گواهی شرکت در دوره» تعلق نمیگیرد.
۱۰. آخرین مهلت ثبتنام ۱۳۹۶/۵/۱۵ است. در صورت تاخیر در ثبتنام، از پذیرفتن متقاضیان معذوریم.
۱۱. ثبتنام تنها به صورت آنلاین و با پُر کردن فرم به صورت آنلاین در وبسایت آدمک تا پایان مهلت ثبتنام ۱۳۹۶/۵/۱۵ انجام میگیرد.
۱۲. کلاسها در دو گروه صبح یا بعدازظهر (هر روز ۴ ساعت) تشکیل میشوند و شرکتکنندگان با انتخاب اولویت، تنها میتوانند در یکی از این دو گروه شرکت نمایند. با توجه به محدود بودنِ ظرفیت گروهها، بدیهی است اولویت با افرادی خواهد بود که زودتر ثبتنام نمایند.
۱۳. خواهشمندیم در انتخاب گروه صبح یا بعدازظهر دقت لازم را داشته باشید. گروه انتخابشده توسط شرکتکنندگان، پس از تایید قابلِ تغییر نخواهند بود.
۱۴. در صورت انصراف از ثبتنام تا پیش از تاریخ ۱۳۹۶/۵/۲۵، شهریه با کسرِ ۳۰ درصد مسترد میشود و در صورت انصراف پس از این تاریخ، استرداد شهریه امکانپذیر نخواهد بود.
۱۵. ثبتنام در این کارگاه تنها برای متولدین سال ۱۳۷۸ و پیش از آن مجاز است.
۱۶. بلیت صادرشده به هنگام ثبتنام به منزلهی تأیید ثبتنام شما خواهد بود. به همراه داشتن نسخهی چاپی یا تصویر بلیت ثبتنام در روز نخست کارگاه الزامی است.
۱۷. در صورت عدم رعایتِ هریک از موارد بالا، برگزارکنندگان میتوانند شرکتکننده را از ادامهی دوره محروم نمایند.
کودکان با تجربهی حرکت و ریتم به بخش اصلی آموزش در موسیقی دست مییابند و با آزادسازی انرژی و رهاسازی بدن در خلال این بازیها، از لذت حضور در اجتماع کوچک کلاس و خلق کردن بهره میبرند. در این جلسه فرمهای حرکتی و بازیهای ریتمیک طراحی شده به این منظور را تجربه خواهیم کرد.
(آرزو ابویی/ بنیانگذار آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف، کارشناس موسیقی از دانشگاه هنر/ مربی ارف و مدرس موسیقی در دبستان)
ریکوردر ابزار کمک آموزشی ارزشمندی در فرآیند یادگیری اُرف-شولوِرک است و -باور کنید یا نه- آموزش ریکوردر میتواند تجربهای سرگرمکننده باشد! در این جلسه نواختن ریکوردر را از طریق اکتشاف و با بازیهای تنفس، صدا، حرکت و بداههسازی همراه خواهیم کرد و خواهیم کوشید تا شیوهی آموزش ریکوردر را با توجه به بنیانهای نگرش اُرف-شولوِرک پی بگیریم.
*برای شرکت در این جلسه لازم است فلوت ریکوردر سوپرانو همراه داشته باشید و برای استفادهی بهتر از این جلسه بهتر است با نواختن آن اندکی آشنا باشید.
(غزال بغدادی/ همکار آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف/ مربی ارف، مدرس آواز و آواز جمعی)
«خلاقیت» و تلاش برای پردازش آن -اگر نگوییم مهمترین- بیشک یکی از مهمترین دغدغههای نگرش و رهیافت اُرف-شولوِرک بوده و است. بارور ساختن خلاقیت از طریق بداههگریها و ساخت/ طراحی موسیقی و حرکت، از ابتداییترین مراحل و با سادهترین ابزار آغاز میگردد و در طول مسیر رشد و تکامل مییابد و صورت پیچیدهتر و قوام یافتهتری به خود میگیرد. در این جلسه با یاری جُستن از «تصویر»، راههایی برای خلق در موسیقی خواهیم یافت و تلاش خواهیم کرد تا از قدمهای کوچک و ابتدایی به ساختاری منسجمتر در ساخت موسیقی برسیم.
(شهرزاد بهشتیان/ بنیانگذار آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف، کارشناس موسیقی از دانشگاه تهران/ مربی اُرف و خلاقیتِ موسیقی، مدرس سلفژ و تربیت شنوایی)
بر اساس تحقیقات گستردهی عصبشناسی و روانشناسی رشد میدانیم که درک و دریافت نوزادان نه تنها از بدو تولد که از دوران جنینی رشد میکند و گسترش مییابد. در این میان اولیا -و به خصوص مادران- مهمترین بستر برای این رشد به حساب میآیند. آموزششناسان بسیاری این تحقیقات را دستمایهی نظریههای خویش برای شروع آموزش به کودکان از دوران جنینی و نوزادی نمودهاند. آموزش موسیقی یکی از مهمترین این آموزشها است. در این جلسه به مرورِ بازیهایی در قالب «مادر و کودک» (والد و کودک) میپردازیم که تمرکز آنها بر بازیهای شناختی، ریتمیک و آوازی خواهد بود.
(فرزان فرنیا/ بنیانگذار آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف/ مربی اُرف، مدرس سازهای ضربی)
در کلاس موسیقی، خانوادهی «سازهای ضربی» نخستین گروه سازهایی است که کودکان با آن آشنا میشوند و آن را تجربه میکنند. این سازها در عین سادگی در شکل اجرایی قابلیت ایجاد رنگهای صوتی متنوعی دارند، کم هزینه، کوچک و کمجا، و قابلِ حملاند و به همین دلیل در بیشتر کلاسهای موسیقی میتوان آنها را یافت یا تهیه کرد. در این جلسه بازیهای مختلف ریتمیک و حرکتی را با سازهای ضربی تجربه میکنیم و با قابلیتهای گوناگون این سازها آشنا میشویم.
(نسترن کیمیاوی/ بنیانگذار آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف، کارشناس موسیقی از دانشکدهی هنر و معماری/ مربی ارف، مدرس موسیقی در دبستان، مدرس تار)
آهنگ درونمان را پيدا كنيم. در اين جلسه در جریانِ بازىها و بداهههاى آوازى و حركتى تلاش خواهیم کرد تا به کشف آواز و آهنگ درونمان نزدیکتر شویم و با آن ارتباط بيشترى برقرار کنیم.
(مونا منوچهرى/ همکار آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف، دانشآموختهی مرحلهی اول کارگاه تربیت مربی با نگرش اُرف-شولوِرک از سانفرانسیسکو، كارشناس موسيقى از دانشگاه هنر/ مربی ارف، مدرس آواز و آواز جمعی)
زندگی روزمرهی ما، متشکل از مجموعهی بسیار متنوعی از حرکات گوناگون است. لحظهی خلاق، لحظهای است که از تمام یا بخشی از بایگانی حرکتی ذهنمان به درستی استفاده و روزمرگی را به امکانی در طراحی حرکت تبدیل کنیم. دسترسی به این بایگانی نیازمند نوعی نگاه و مجموعه تمریناتی است که در این جلسه به آن خواهیم پرداخت و با هم در جهتِ به تصویر-حرکت رساندن یک ترانه، داستان، مفهوم یا … تلاش خواهیم کرد.
(هرش آرمند/ مربی مهمان/ کارشناس موسیقی ایرانی از دانشگاه تهران/ مدیر کانون فرهنگی هنری دستگام، پژوهشگر، مدرس و طراح رقص، آوازبازی خلاق کودک و والدین)
قصه یا داستان را میتوان از مهمترين راهکارهایی دانست كه با ايجاد فضای مناسب، تمركز و وحدتِ موضوعی در كلاس به مربی موسيقی كمک میکند تا روند آموزش شيرينتر، آسانتر و خلاقانهتر پيش رود. در اين جلسه استفاده از داستان را در كلاس موسيقی تجربه خواهيم كرد.
(ساناز بروجردیان/ مربی مهمان/ دانشآموختهی مرحلهی اول کارگاه تربیت مربی با نگرش اُرف-شولوِرک از سانفرانسیسکو، كارشناس موسيقی از دانشگاه تهران/ مربی ارف و مدرس موسيقی در دبستان)
همهی ما میدانیم که سازهای موسیقی هم به لحاظ ساختار و شکل ظاهری، و هم به واسطهی کاربردشان ابزار بسیار جذابیاند. اما شاید سازهای ساختهی دست و غیرمعمول -آن هم در کلاس درس- جذابیتی دو چندان ایجاد کنند: اول آنکه اجزای سازندهی آنها اشیا و قطعاتی آشنا، نسبتاً ساده و در دسترساند و دیگر آنکه هر معلم با یادگیری اصولی ساده و اندکی خلاقیت میتواند یک یا مجموعهای از سازهای منحصربهفرد بسازد و گنجینهی کلاسش را متنوعتر و آموزش را پُرشورتر کند. در این جلسه با تعدادی از سازهای مبتکرانه آشنا شده و ساخت یک ساز را در کنار یکدیگر تجربه خواهیم کرد.
(ترگل بهرامی/ مربی مهمان/ کارشناس طراحی گرافیک از دانشگاه هنر و معماری/ مدرس و مشاور خلاقیت در هنرهای تجسمی در مقطع پیش دبستان و دبستان، مدرس آشنایی با هنرهای معاصر در هنرستان)
«صدا» اولین ابزار موسیقایی انسان است. در اين جلسه میآموزیم چهطور كودكان را با صدای خود آشنا كنيم، چهطور با تفکری خلاق،كاربردی، هدفمند و در كمالِ سادگی، به كودكان «لذت آواز خواندن» را بچشانيم و به درکِ درست از تنفس، صداسازی و تقويت شنيداری آنها کمک کنیم.
(سارا محسنی/ مربی مهمان/ دانشآموختهی دورههای کوتاه آواز، آواز جمعی و تربیت مربی موسیقی با نگرش اُرف-شولوِرک/ مربی ارف، مدرس آواز کودک و آواز جمعی)
فرآیند یادگیری: احسان سلیمانیها
لابان - اُرف / حرکت - موسیقی: مستانه حکیمی
بازیهای آوازی: سودابه سالم