آدمک، هفتمین کارگاه تابستانی تربیت مربی موسیقی کودک با نگرش اُرف-شولوِرک را تیرماه امسال برگزار خواهد کرد.
این کارگاه، که از ۱۱ تا ۱۵ تیر در تهران (خانه هنر خرد) در جریان خواهد بود، شامل ۲۰ ساعت آموزشی (عملی و نظری) است و مدیریت اجرایی آن را مستانه حکیمی و مونا منوچهری برعهده دارند.
دربارهی کارگاه
شروع دوره: دوشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۷
پایان دوره: جمعه ۱۵ تیر ۱۳۹۷
بازهی ثبتنام: ۲۰ خرداد (ویژهی اعضای انجمن) و ۲۱ خرداد (اعضای انجمن و عموم)
هزینهی ثبتنام: ۷۵۰ هزار تومان
(اعضای انجمن اُرف-شولوِرک ایران میتوانند از ۱۰ درصد تخفیف ويژهی اعضا استفاده کنند.)
اعضا میتوانند با نوشتن کد ملی خود به لاتین (بدون نوشتن صِفرهای اول) در بخش «کد تخفیف را وارد فرمایید»، از این ۱۰ درصد استفاده نمایند.
مکان برگزاری: خانهی هنر خِرَد
نشانی: تهران، ولنجک، بلوار دانشجو، بالاتر از میدان حسامالحکما (یاسمن)، موسسهی منظومهی خِرَد
در پایان دوره، گواهی شرکت در این کارگاه به شرکتکنندگان ارائه خواهد شد.
کلاسها در دو گروه صبح (۹ تا ۱۴) و بعدازظهر (۱۳ تا ۱۸) تشکیل میشوند و علاقهمندان میتوانند یکی از دو گروه صبح یا بعدازظهر را انتخاب کنند.
راههای تماس برای اطلاعات بیشتر:
۰۲۱۷۷۶۴۸۵۷۶
۰۹۲۱۳۹۰۲۰۳۰
پاسخگویی؛ شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۶
info@adamakmusic.com
تهران، ولنجک، بلوار دانشجو، بالاتر از میدان حسامالحکما (یاسمن)، موسسهی منظومهی خِرَد
گروه آدمک (آموزش و دانش مــوسیقی کـودک) از سال ۱۳۹۰ خورشیدی، با همراهی گروهی از دانشآموختگان دانشکدهی کارل اُرف دانشگاه موتسارتِئوم (سالزبورگ – اتریش)، با هدف گسترش آگاهی و بسترسازی مناسب برای افزایش مهارتهای مربیان موسیقی کودک، فعالیت خویش را آغاز نمود.
این گروه تلاش کرده است با دیدی باز و ذهنی پذیرا، شیوههای نوین آموزش موسیقی را بررسی کند و فضایی مناسب را جهت تبادل اطلاعات و اندیشهها، میان مربیان موسیقی در سراسر کشور فراهم آورد. تهیه، تولید و تکثیر آثار صوتی-تصویری موسیقایی حوزهی کودک و نوجوان، گردآوری کتاب و مقالههای مرتبط با موسیقی کودک، ارائهی خدمات مشاورهای، انجام فعالیتهای مطالعاتی و کارگاهی در زمینهی موسیقی کودک، برگزاری اجراهای صحنهای و همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی در شهرهای مختلف ایران از مهمترین فعالیتهای آدمک به شمار میرود.
«آدمک» پس از ثبت رسمی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۳۹۳ به عنوان مؤسسهی هنری «پندار پویای آدمک» موفق شد تا با کسب شرایط و تایید صلاحیت لازم توسط همایشگاه جهانی اُرف-شولوِرک در سال ۱۳۹۴ به عنوان نمایندهی رسمی این همایشگاه در ایران معرفی شود.
انجمن اُرف-شولورک ایران میکوشد تا با ارتقای دانش عمومی دربارهی نگرش اُرف-شولورک و همراه ساختن آن با فرهنگ بومی، آشنایی با این نگرش را در سطح کشور گسترش دهد و با جمعآوری، تهیه و تألیف منابع مطالعاتی، ارائهی مشاورهی تخصصی در زمینهی اُرف-شولوِرک و برگزاری کارگاهها، سمینارها و نشستهای تخصصی در شهرهای مختلف بستری مناسب برای پرورش مهارتهای هنری و آموزشی، و فرصتی مناسب برای هماندیشی و گفتوگو پیرامون مسائل مختلف آموزشی و هنری برای مربیان اُرف-شولوِرک فراهم آورد.
انجمن اُرف-شولوِرک ایران از پاییز سال ۱۳۹۵ به صورت رسمی اقدام به پذیرش اعضا کرده است. علاقهمندان میتوانند برای عضویت در این انجمن به وبسایت آدمک مراجعه نمایند.
تماس با برگزار کننده۱. رعایت اصول اخلاقی از سوی شرکتکنندگان الزامی است.
۲. فیلمبرداری، عکاسی و ضبط صدا در طول کلاسها و سمینارها ممنوع است.
۳. پوشیدن لباس و کفش راحت و مناسب توصیه میشود.
۴. رفت و آمد، خوراک و اقامت شرکتکنندگان بر عهدهی خودشان است.
۵. حضور ۱۵ دقیقه قبل از شروع هر کلاس توصیه میشود.
۶. حضور همراه در طول کارگاه ممنوع است.
۷. در صورتی که شرایط فیزیکی خاصی دارید، حتماً پیش از ثبتنام گروه را در جریان بگذارید.
۸. به شرکتکنندگانی که بیش از ۳ ساعت آموزشی غیبت داشته باشند، «گواهی شرکت در دوره» تعلق نمیگیرد.
۹. ثبتنام تنها به صورت آنلاین و با پُر کردن فرم به صورت آنلاین در وبسایت آدمک و از ساعت ۹ صبح روز ۹۷/۳/۲۰ (ویژهی اعضای انجمن) و ۹۷/۳/۲۱ (عموم) انجام میگیرد و با تکمیل ظرفیت پایان مییابد.
۱۰. کلاسها در دو گروه صبح یا بعدازظهر (هر روز ۴ ساعت) تشکیل میشوند و شرکتکنندگان با انتخاب اولویت، تنها میتوانند در یکی از این دو گروه شرکت نمایند. با توجه به محدود بودنِ ظرفیت گروهها، بدیهی است اولویت با افرادی خواهد بود که زودتر ثبتنام نمایند.
۱۱. خواهشمندیم در انتخاب گروه صبح یا بعدازظهر دقت لازم را داشته باشید. گروه انتخابشده توسط شرکتکنندگان، پس از تایید قابلِ تغییر نخواهند بود.
۱۲. در صورت انصراف از ثبتنام تا پیش از تاریخ ۱۳۹۷/۴/۴، شهریه با کسرِ ۳۰ درصد مسترد میشود و در صورت انصراف پس از این تاریخ، استرداد شهریه امکانپذیر نخواهد بود.
۱۳. ثبتنام در این کارگاه تنها برای متولدین سال ۱۳۷۹ و پیش از آن مجاز است.
۱۴. بلیت صادرشده به هنگام ثبتنام به منزلهی تأیید ثبتنام شما است. به همراه داشتن نسخهی چاپی یا تصویر بلیت ثبتنام در روز نخست کارگاه الزامی است.
۱۵. در صورت عدم رعایتِ هریک از موارد بالا، برگزارکنندگان میتوانند شرکتکننده را از ادامهی دوره محروم نمایند.
بِپَر و بشین، برو و بیا
«حرکت» و «خَلقِ حرکتی» در نگرش اُرف-شولوِرک و بهطورکلی در آموزش موسیقی به کودکان، از عناصر مهم و بنیانی است. کودک از طریق حرکت میتواند به درکی از ریتم و طول جملهی موسیقایی دست یابد، الگوهای ریتمیک را در ذهن و بدن درونی کند و مهارتهای اجتماعی خویش را پرورش دهد. در این جلسه با استفاده از چند حرکت-بازی، با الگوهای حرکتی و چگونگی ساختِ آنها آشنا میشویم.
(آرزو ابویی/ همکار آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف، کارشناس موسیقی از دانشگاه هنر/ مربی اُرف و کارگاههای مادر و کودک)
پارتیتورِ بانمک
تابهحال فکر کردهاید که چهطور میتوانید با استفاده از یک پارتیتور در کلاس اُرف بیشترین بهره را از یک قطعهی تنظیمشده ببرید؟ تابهحال برای اینکه آهنگِ موردعلاقهتان را با توجه به توانایی هنرجویان، سادهتر یا پیچیدهتر کنید با مشکل مواجه شدهاید؟ در این جلسه با روشِ خواندن پارتیتور و چگونگی استفادهی بهتر از آن در کلاس آشنا میشویم و در فعالیتهایی حرکتی، ریتمیک و آوازی، آموزش پارتهای مختلف یک قطعه را به شکلِ غیرمستقیم پیش از نواختن آن با سازهای اُرف تجربه میکنیم.
(غزال بغدادی/ همکار آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف/ مربی اُرف، مدرس آواز و آواز جمعی)
نقشهی گنج ؛ نُتنگارههای گرافیکی
نیاز به ثبت و حفظ آنچه آفریده میشود، خالقین اثر را به پیدا کردن راه و رمزی برای نگارش اثر واداشت. نگارش موسیقی نیز با همین نیت در طول تاریخ با اَشکال مختلفی پی گرفته شد. اَشکال گرافیکی در ابتدای کارِ نگارش موسیقی به کمک ثبت آثار آمدند و در طول تاریخ دگرگون، تکمیل و تثبیت شدند. امروز هم علیرغم وجود نظام نگارشی ثابت برای موسیقی، همچنان هستند آهنگسازانی که به علل مختلف نتنگاری گرافیکی را بیانگرتر میدانند و برای ثبت برخی از آثار از این شیوه بهره میجویند. در این جلسه با نگاهی به نمونههای مختلف نُتنگاری گرافیکی و شنیدن اثر مربوط به آنها، با هم شیوههای خلاقانهی دیگری برای ثبت آثار پیدا میکنیم و تلاش میکنیم تا از راه وارونه و با استفاده از رمزگونگی نُتنگارههای گرافیکی به خلق آثاری نو دست یابیم.
(شهرزاد بهشتیان/ هیئتمدیرهی آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف، کارشناس موسیقی از دانشگاه تهران/ مربی اُرف و خلاقیتِ موسیقی، مدرس سلفژ و تربیت شنوایی)
از گوشه و کنارِ دنیا
یکی از دغدغههای معمول مربیان موسیقی کودک فراهم آوردن دستمایههای جدید آموزشی و ایجاد تنوع در کلاس است. از آنجا که هنر و آموزشِ آن در تار و پود فرهنگ هر ملت تنیده است، گاه کنکاش در هنر و فرهنگ رسمی و مردمیِ ملل مختلف ایدههای تازهای برای آموزش پیش رویمان میگذارد. در این جلسه به فرهنگِ آموزشِ ریتم در چند کشورِ مختلف سرک میکشیم.
(مستانه حکیمی/ هیئتمدیرهی آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف/ کارشناس موسیقی از دانشکدهی هنر و معماری/ مربی اُرف، سنتور و آواز جمعی)
اُرف-شولوِرک روی نیمکت؛ موسیقی در مدرسه
کلمهی «شولوِرک» به معنی «کارِ مدرسهای» است. از دیدِ کارل اُرف و همکارش گونیلد کیتمَن، «مدرسه» جایی است که بیشترین قدرت و فرصت تاثیرگذاری را در آموزش دارد، زیرا امکان فعالیتهای گروهی و مستمر، کشف و تجربه و خلق در گروه، و ارتباط با موضوعات دیگرِ آموزشی در آن فراهم است. «اُرف-شولوِرک؛ موسیقی برای کودکان» برای مدرسه است. (کارل اُرف) در این جلسه با تماشای نمونههایی تصویری از تجربهی برگزاری کلاس موسیقی در مدرسه، در مورد نقش و ارتباط موسیقی با دروس مختلف به بحث و گفتوگو خواهیم پرداخت.
(نسترن کیمیاوی/ هیئتمدیرهی آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف، کارشناس موسیقی از دانشکدهی هنر و معماری/ مربی ارف، مدرس موسیقی در دبستان، مدرس تار)
صدای نقاشیها
نیاز انسان به بیانگری را میتوان خاستگاهِ خلقِ بسیاری از آثارِ هنری دانست. از این رو تلفیق هنرهای تجسمی با موسیقی و حرکت، در نگرش اُرف-شولوِرک از اهمیت بالایی برخوردار است. در این جلسه تلاش خواهیم کرد نقاشی را به عنوان عنصری الهامبخش برای خلقِ فضایی موسیقایی-حرکتی نگاه کنیم و با یاری جُستن از حرکت و موسیقی، بیانگری هنرمندان مختلف را در آثارشان با نگاهی شخصی -و بر اساس جهان بینیِ خود به عنوان مخاطب- تعبیرکنیم.
(مهرناز لکفرد/ همکار آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف/ مربی اُرف)
عروسک، خیال، خاطره
میگویند هر شئ که در پیشگاهِ تماشاگر به حرکت درآورده شود، عروسک نمایشی است. عروسک چیست؟ چه وقت زنده است و چگونه زنده میشود؟ بازیدهنده چه نقشی در باورپذیری عروسک دارد؟ رابطهی میان تماشاگر، عروسک و بازیدهنده چگونه است؟ در این جلسه بر آنایم تا به شکلی ساده، کامل و شیرین به جستوجوی پاسخ این پرسشها برآییم. هنرجویان این کلاس می توانند سابقهی کار با عروسک را داشته باشند یا هرگز آن را تجربه نکرده باشند. ما به دنبال درک جوهرهی جانبخشی به چیزهاییم.
(سلما محسنی اردهالی/ مربی مهمان/ کارشناس ارشد انیمیشن از دانشگاه تربیت مدرس و کارشناس نمایش عروسکی از دانشگاه تهران/ نمایشگر عروسکی، پژوهشگر، مترجم و مدرس نمایش عروسکی در دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دانشگاه سوره)
تنِ من، سازِ من
امروزه بدنکوبه از ابزارهای مرسوم و مورد استفاده در کلاسهای اُرف است. در این جلسه میکوشیم در ترکیب با مفاهیم بنیادین نگرش اُرف-شولوِرک، با استفاده از ریتمِ کلام و خلقِ لحظهایِ آن در کلاس، و نیز با استفاده از بدنکوبه به عنوان ابزاری اجرایی، به خلق اثری قابل اجرا برای گروههای سنی مختلف در سطوح آموزشی مختلف نزدیک شویم.
(محسن مصلحیزاده/ همکار آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف/ مربی اُرف، مدرس سهتار)
شوقِ کلاس
كودكان با چه انگيزهاى وارد كلاسهاى ما مىشوند؟ ما چگونه آنها را بر سر شوق مىآوريم تا هدفمند و با لذت از موانع عبور كنند؟ محيط تا چه اندازه و چگونه بر ميزان انگیزه و شوقِ كودكان برای فراگیری تأثير مىگذارد؟ در اين جلسه با هم به اين پرسشها فكر میكنيم و تلاش میكنيم در فعالیتهایی مختلف، انگيزشهاى متفاوت برای فراگیری را تجربه كنيم. آگاهى بيشتر درباره روند يادگيری و تجربه در جایگاه فراگیرنده، ما را به سوى آموزشی هوشيارتر و آگاهتر هدايت مىكند.
(مونا منوچهرى/ همکار آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف، دانشآموختهی مرحلهی اول کارگاه تربیت مربی با نگرش اُرف-شولوِرک از سانفرانسیسکو، كارشناس موسيقى از دانشگاه هنر/ مربی اُرف، مدرس آواز و آواز جمعی)
قصه بریز تو جیبت!
قصه و شنیدنِ آن از علایق همیشگی انسان است. مربی موسیقی میتواند از این علاقهی دیرین و شیرین بهره ببرد و با انتخاب قصهای مناسب و ترکیبِ آن با بازیهای موسیقایی، نمایشی، حرکتی و کلامی زمینه را برای تجربهای متفاوت و خلاقانه از کلاس موسیقی فراهم کند. در این جلسه قصهای را با هم بازی و تجربه خواهیم کرد.
(دنا نعمتالهی/ همکار آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف/ کارشناس موسیقی از دانشگاه سوره/ مربی اُرف و کارگاههای قصه و موسیقی)
کاربرد نظریهی هوش چندگانهی هاوارد گاردنر در آموزش موسیقی با نگرش اُرف-شولوِرک
دنا نعمتالهی
کنار هم آموزش ببینیم، بدون عنوان درمان
سارا غلامی
رابطهی ذهن و بدن در حرکت
علیرضا کیمنش
بداههنوازی و هنرِ حضور در لحظه
پیمان یزدانیان