آدمک، تکرار هشتمین کارگاه تابستانی تربیت مربی موسیقی کودک با نگرش اُرف-شولوِرک را آذرماه امسال برگزار خواهد کرد.
این کارگاه که از ۱۳ تا ۱۵ آذرماه با مدیریت اجرایی نسترن کیمیاوی و مونا منوچهری در تهران و در خانهی هنر خِرَد در جریان خواهد بود، در یک نیمروز و دو روز کامل و با شرایط ویژه (به صورت فشرده و بدون بخش تجربههای جمعیِ هشتمین کارگاه تابستانی) برگزار خواهد شد و شامل ۱۵ ساعت آموزشی (عملی و نظری) است.
در این کارگاه ۱۰ سرفصلِ «مادر و کودک، باکودک یا بیکودک!» (آرزو ابویی)، «خوابهای رَنگی رِنگی» (ساناز بروجردیان)، «صدای قصهها» (غزال بغدادی)، «داستانِ حرکتی، حرکتِ داستانی» (شهرزاد بهشتیان)، «ردِپای اُرف بر سنگفرشِ هنرِ مدرن» (مستانه حکیمی)، «شوقِ یادگیری» (نازنین عینالیقین)، «قطعهی کوچک» (مهرناز لکفرد)، «توپ، توپ، توپبازی» (محسن مصلحیزاده)، «یک بوم و دو هوا» (دنا نعمتالهی و ترگل بهرامی) و «بازی با اشیا» (الکا هدایت) به صورت عملی و نظری ارائه میشود.
روز و ساعت برگزاری کلاسها:
چهارشنبه ۱۳ آذر: از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۲۰
پنجشنبه ۱۴ آذر: از ساعت ۹ تا ۱۸
جمعه ۱۵ آذر: از ساعت ۹ تا ۱۸
اختتامیه :جمعه ۱۵ آذر از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۱۹:۳۰
ثبتنام عموم و اعضای انجمن: شنبه ۹ آذر ساعت ۱۰ صبح
هزینهی ثبتنام عموم: ۷۵۰ هزار تومان
هزینهی ثبتنام اعضای وابستهی ویژهی انجمن: ۷۰۵ هزار تومان
اعضای وابستهی ویژهی انجمن میتوانند با نوشتن کد ملی خود به لاتین (بدون نوشتن صِفرهای اول) در بخش «کد تخفیف را وارد فرمایید»، از تخفیف اعضای ویژه استفاده نمایند.
در پایان دوره، گواهی شرکت در این کارگاه به شرکتکنندگان ارائه خواهد شد.
برای اطلاعات بیشتر و توضیح سرفصلهای آموزشی به «اینجا» مراجعه کنید.
نشانی مکان برگزاری: تهران، ولنجک، بلوار دانشجو، بالاتر از میدان حسامالحکما (یاسمن)، موسسهی منظومهی خِرَد
راههای تماس:
۰۲۱۷۷۶۴۸۵۷۶
۰۹۲۱۳۹۰۲۰۳۰
پاسخگویی؛ شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۷
info@adamakmusic.com
تهران، ولنجک، بلوار دانشجو، بالاتر از میدان حسامالحکما (یاسمن)، موسسهی منظومهی خِرَد
گروه آدمک (آموزش و دانش مــوسیقی کـودک) از سال ۱۳۹۰ خورشیدی، با همراهی گروهی از دانشآموختگان دانشکدهی کارل اُرف دانشگاه موتسارتِئوم (سالزبورگ – اتریش)، با هدف گسترش آگاهی و بسترسازی مناسب برای افزایش مهارتهای مربیان موسیقی کودک، فعالیت خویش را آغاز کرد.
این گروه تلاش کرده است با دیدی باز و ذهنی پذیرا، شیوههای نوین آموزش موسیقی را بررسی کند و فضایی مناسب را جهت تبادل اطلاعات و اندیشهها، میان مربیان موسیقی در سراسر کشور فراهم آورد. تهیه، تولید و تکثیر آثار صوتی-تصویری موسیقایی حوزهی کودک و نوجوان، گردآوری کتاب و مقالههای مرتبط با موسیقی کودک، ارائهی خدمات مشاورهای، انجام فعالیتهای مطالعاتی و کارگاهی در زمینهی موسیقی کودک، برگزاری اجراهای صحنهای و همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی در شهرهای مختلف ایران از مهمترین فعالیتهای آدمک به شمار میرود.
«آدمک» پس از ثبت رسمی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۳۹۳ به عنوان مؤسسهی هنری «پندار پویای آدمک» موفق شد تا با کسب شرایط و تایید صلاحیت لازم توسط همایشگاه جهانی اُرف-شولوِرک در سال ۱۳۹۴ به عنوان نمایندهی رسمی این همایشگاه در ایران معرفی شود.
انجمن اُرف-شولورک ایران میکوشد تا با ارتقای دانش عمومی دربارهی نگرش اُرف-شولورک و همراه ساختن آن با فرهنگ بومی، آشنایی با این نگرش را در سطح کشور گسترش دهد و با جمعآوری، تهیه و تألیف منابع مطالعاتی، ارائهی مشاورهی تخصصی در زمینهی اُرف-شولوِرک و برگزاری کارگاهها، سمینارها و نشستهای تخصصی در شهرهای مختلف بستری مناسب برای پرورش مهارتهای هنری و آموزشی، و فرصتی مناسب برای هماندیشی و گفتوگو پیرامون مسائل مختلف آموزشی و هنری برای مربیان اُرف-شولوِرک فراهم آورد.
انجمن اُرف-شولوِرک ایران از پاییز سال ۱۳۹۵ به صورت رسمی اقدام به پذیرش اعضا کرده است.
تماس با برگزار کننده۱. رعایت اصول اخلاقی از سوی شرکتکنندگان الزامی است.
۲. فیلمبرداری، عکاسی و ضبط صدا در طول کارگاه ممنوع است.
۳. پوشیدن لباس و کفش راحت و مناسب توصیه میشود.
۴. رفت و آمد، خوراک و اقامت شرکتکنندگان بر عهدهی خودشان است.
۵. حضور ۱۵ دقیقه قبل از شروع هر کلاس توصیه میشود.
۶. حضور همراه در طول کارگاه ممنوع است.
۷. در صورتی که شرایط فیزیکی خاصی دارید، حتماً پیش از ثبتنام گروه را در جریان بگذارید.
۸. امکان عکاسی و فیلمبرداری بخشهایی از کارگاه برای آدمک وجود دارد و استفاده از آن برای تبلیغات و گزارش کارگاه در صفحات مجازی بلامانع است.
۹. به شرکتکنندگانی که بیش از ۳ ساعت آموزشی غیبت داشته باشند، «گواهی شرکت در دوره» تعلق نمیگیرد.
۱۰. ثبتنام تنها به صورت آنلاین و با پُر کردن فرم آنلاین در وبسایت آدمک از ساعت ۱۰ صبح روز ۹۸/۹/۷ (ویژهی افرادی که پیشتر در لیست انتظار نامنویسی کردهاند) و ۹۸/۹/۹ (اعضای انجمن و عموم) انجام میگیرد و با تکمیل ظرفیت پایان مییابد.
۱۱. با توجه به محدود بودنِ ظرفیت گروهها، بدیهی است اولویت انتخاب با افرادی خواهد بود که زودتر ثبتنام نمایند
۱۲. با توجه به کوتاه بودن مهلت نامنویسی در این کارگاه امکان استرداد شهریه وجود ندارد.
۱۳. ثبتنام در این کارگاه تنها برای متولدین سال ۱۳۸۰ و پیش از آن مجاز است.
۱۴. بلیت صادرشده به هنگام ثبتنام به منزلهی تأیید ثبتنام شما است. به همراه داشتن نسخهی چاپی یا تصویر بلیت ثبتنام در روز نخست کارگاه الزامی است.
۱۵. در صورت عدم رعایتِ هریک از موارد بالا، برگزارکنندگان میتوانند شرکتکننده را از ادامهی دوره محروم نمایند.
مادر و کودک، باکودک یا بیکودک!
کلاس معروف به «مادر و کودک» چیست؟ رویکردهای آموزشی در این کلاس کدام است؟ چه اهدافی را دنبال میکند؟ نیاز و تأثیر آن در جوامع شهریِ امروز چیست؟ دستهبندیِ سنی در این کلاسها بر چه اساسی است و به چه نیاز یا نیازهای کودک و والدش میپردازد؟
در این جلسهی آموزشی سعی میکنیم با گفتوگو در هر بخش سوالات آن بخش را مطرح، و با مشاهدهی نمونههای تصویری پاسخ این سؤالات را بررسی کنیم.
(آرزو ابویی/ عضو پیوستهی آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف، کارشناس موسیقی از دانشگاه هنر/ مربی اُرف و کارگاههای مادر و کودک)
خوابهای رَنگی رِنگی
بهرهگیری از موسیقی بومی و محلی هر فرهنگ یکی از دغدغههای مهم نگرش اُرف-شولوِرک بوده و است.
در این جلسه سعی بر آن داریم تا با یاریجستن از «داستان» و «تصویر» و با استفاده از بازیهای ساده، چگونگی آشنا کردن کودکان با فواصل موسیقی ایرانی و ریتمهای بهظاهر پیچیده را تجربه کنیم.
(ساناز بروجردیان/ مربی مهمان/ دانشآموختهی مرحلهی اول و دوم کارگاه تربیت مربی با نگرش اُرف-شولوِرک از سانفرانسیسکو، كارشناس موسيقی از دانشگاه تهران/ مربی اُرف)
صدای قصهها
وقتی به قصهای گوش میدهی، چه صداهایی در ذهنت میشنوی؟ چگونه از این امکانات صدایی و ذهنی، و ایدههای آوازی برای خلقِ دوبارهی قصه در کلاس موسیقی استفاده میکنی؟ چهطور هنرجویان را در این روندِ خلاقِ بازسازی مشارکت میدهی؟
در این جلسه با کمک هم بهدنبال پاسخ این پرسشها میگردیم.
(غزال بغدادی/ عضو پیوستهی آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف/ مربی اُرف، مدرس آواز و آواز جمعی)
داستانِ حرکتی، حرکتِ داستانی
حضور حرکت در سهگانهی بُنمایههای نگرش اُرف-شولوِرک (کلام، موسیقی و حرکت) گواهِ نقش پراهمیت و ضروری آن در این رهیافت است. اما حرکت -و رهایی در بیانگری با یاری از آن- گاه برای برخی از ما دشوار است. اینجاست که قصه به کمک میآید؛ سپردن خود به روایت، همراهی با داستان، همدلی با شخصیتها و نقشپذیری بهجای ایشان برای پیشبرد قصه ما را از قیدِ تَن و ماندن در بازهی محدود حرکات روزمره آزاد میکند و به رهایی در خلق و بیانگری در حرکت میرساند.
در این جلسه با داستانی همراه میشویم و به کمک آن به تجربههای حرکتی متفاوت دست مییابیم.
(شهرزاد بهشتیان/ هیئتمدیرهی آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف، کارشناس موسیقی از دانشگاه تهران/ مربی اُرف و خلاقیتِ موسیقی، مدرس سلفژ و تربیت شنوایی، آهنگساز تئاتر کودک)
ردِپای اُرف بر سنگفرشِ هنرِ مدرن
بدون شک بهکارگیری درست نگرشهای آموزشی در زمینههای مختلفِ هنری بدونِ دانش نظری، واکاویهای اجتماعی-فرهنگی و کنکاش در چرایی شکلگیری آنها امکانپذیر نیست. این جستوجو به مربی نسلِ امروز کمک میکند تا در بهروزرسانی و بومیسازی روشهای مختلف آموزشی گامهایی مطمئنتر و محکمتر بردارد.
از همین روی در این جلسهی آموزشی به بررسی بستر شکلگیریِ نگرش آموزشی اُرف-شولوِرک در اروپای مدرن میپردازیم و به دنبال زنجیر اتصال آن به دنیای هنرجوی امروزی میگردیم.
(مستانه حکیمی/ هیئتمدیرهی آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف، کارشناس موسیقی از دانشکدهی هنر و معماری/ مربی اُرف، مدرس سنتور و آواز جمعی)
شوقِ یادگیری
چه چیزی شما را سر ذوق میآورد تا برای کاری از جان و دل مایه بگذارید؟ تا به حال برایتان پیش آمده یک دوره یا کاری را به زور و اجبارِ کسی یا خودتان شروع کنید اما در پروسهی انجام کار آنچنان درگیر آن شوید که دیگر رهایش نکنید و با خود فکر کنید «چهطور تا حالا نمیدانستم به این کار/کلاس اینقدر علاقه دارم؟! انگار من برای این موضوع ساخته شدم و خودم خبر نداشتم!» یا حتی برعکس، برایتان پیش آمده که با ذوق و شوق کاری را شروع کنید و در میانهی راه رهایش کنید و دیگر سراغش نروید؟
در این جلسه با هم به این موضوعات میاندیشیم و با همفکری هم تلاش میکنیم عوامل پیشبرنده و بازدارندهی یادگیری کودکان در کلاس را بررسی کنیم.
(نازنین عینالیقین/ مربی مهمان/ دانشآموختهی کالج برکبک دانشگاه لندن/ مؤسس و مدیر مؤسسه آموزشی و مشاوره آتمان، مشاور کودک و نوجوان، مربی کارگاههای مربیان، والدین، کودکان و نوجوانان در حوزههای روانشناسی)
قطعهی کوچک
کتابهای مصور این قابلیت را دارند که کودکان را با جهانی متفاوت از آنچه که در زندگی روزمره پیشِ رویشان است مواجه کنند. جهانی که پرسشهای تازه در ذهن کودکان ایجاد میکند، پرسشهایی که هرکدام میتواند دریچهای باشد به دنیایی جدید.
روایتِ قصههای مصور در بستری موسیقایی این امکان را به کودکان میدهد تا تجربههای بدیعی به دست آورند؛ تجربههایی نو در تعبیری موسیقایی از داستانی مصور.
(مهرناز لکفرد/ عضو پیوستهی آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف/ مربی اُرف و کارگاههای مادر و کودک)
توپ، توپ، توپبازی
توپ وسیلهای کمهزینه است که معمولاً در هر کلاس و فضای آموزشی میتواند قابل دسترس باشد. یک اسباببازی که سن و سال نمیشناسد، کوچک و بزرگ با آن ارتباط برقرار میکنند و شادیآفرین است.
در این جلسه به بازیهایی موسیقایی خواهیم پرداخت که توپ ابزارِ اصلی آنهاست.
(محسن مصلحیزاده/ عضو پیوستهی آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف/ مربی اُرف، مدرس سهتار)
یک بوم و دو هوا
ما دنیای اطرافمان را با حواس مختلف کشف و تجربه میکنیم. موسیقی را با گوش و جان میشنویم و تصاویر در تخیلمان نقش میبندد. اگر ادراک ما از جهان و پدیدهها با نوا و در عین حال با شکلها و خطوط باشد، دریافت عمیقتری از موضوعات خواهیم داشت.
در این جلسه موسیقی و نقاشی در کنار هم قرار میگیرند و مکمل یکدیگر میشوند تا بهتر ببینیم، بشنویم و خلق کنیم.
(دنا نعمتالهی/ عضو پیوستهی آدمک/ دانشآموختهی دانشکدهی کارل اُرف، کارشناس موسیقی از دانشگاه سوره/ مربی اُرف و کارگاههای بشنو و باور کن)
(ترگل بهرامی/ مربی مهمان/ کارشناس طراحی گرافیک از دانشکدهی هنر و معماری/ مدرس و مشاور خلاقیت در هنرهای تجسمی در مقطع پیشدبستان و دبستان، مدرس آشنایی با هنرهای معاصر در هنرستان)
بازی با اشیا
کودکان از دریچهی بازیهای نمادین، واقعیتِ دنیای پیرامون خود را تقلید میکنند و مهارتهای زندگی را فرا میگیرند. واقعیتها اما در بازیهای نمادین بر پایهی قوهی تخیل و خلاقیت تغییر شکل مییابند. اشیای دنیای واقعی به وسیلهی اشیای نمادین جایگزین و بازآفرینی میشوند.
در این جلسه قصد داریم تا اشیا را به مثابهی زبان تخیل کودکان در نظر بگیریم و به واسطهی آن موسیقی را تجسم بخشیم تا این گونه موسیقی را بر پایهی خیال دریافت کنیم و رابطهی متقابل آن با جهان نمادینِ بازی و نمایش را تجربه کنیم.
(اُلکا هدایت/ مربی مهمان/ کارشناس ارشد نمایش عروسکی، کارشناس ادبیات انگلیسی/ بازیگر عروسکی، کارگردان و مدرس نمایش کودک و نوجوان)